La Multimea faptelor mele.mp3

Pentru vedea noile activități ale copiilor din parohia Foleștii de Sus, vizitați : http://parohiafolestiidesus.alegescoala.ro

Vizitați site-ul Protoieriei Horezu : http://www.protoieriahorezu.ro

 Preot paroh Vasile-Emanoil Găman

  
                                                                                                      Date biografice:

                     Născut la data de 11 ianuarie 1980, în oraşul Horezu, judeţul Vâlcea, al treilea copil al  preotului Ion şi al Eugeniei  Găman. Absolvent al cursurilor primare ale Şcolii Generale cu clasele I-VIII din satul natal Foleştii deSus, între anii 1986-1994.
                     Între anii 1995-2000 - cursurile Seminarului Teologic-Liceal ''Sfântul Nicolae'' din Râmnicul Vâlcea. Între anii 2000-2004 - cursurile Facultăţii de Teologie ''Sfânta Filoteea'' din Piteşti.
                    La data de 9 octombrie 2005 are loc Cununia religioasă cu doamna Găman Maria-Liliana, tată a două fete, Maria-Anastasia, născută la 30 ianuarie 2006, Antonia-Taisia, născută la 29 ianuarie 2008 şi un băiat Emanoil-Grigore, născut pe 9 ianuarie 2011.
                    La data de 20 noiembrie 2005 - hirotonit preot la Mănăstirea Bistriţa, din comuna Costeşti, judeţul Vâlcea, pe postul II, la Parohia Foleştii de Sus, comuna Tomşani, judeţul Vâlcea, iar din septembrie 2012, preot paroh la această parohie.

                  Activitate:

                  Promotorul lucrărilor de reparaţie şi modernizare a bisericilor parohială şi filială din Parohia Foleştii de Sus, alături de preotul Găman Ion; datorită relaţiei bune cu şcoala gimnazială Tomşani în baza proiectelor de parteneriat, a înfiinţat în decembrie 2009 corul "Aghiofilia", atât pentru cântări religioase, cât şi pentru cântări patriotice şi populare; din anul 2010  a înfiinţat o şcoală de chitară pentru elevii angrenaţi în cadrul proiectului implementat de Patriarhia Română "Hristos împărtăşit copiilor" inaugurat în Parohia Foleştii de Sus pe data de 7 noiembrie 2009, şi a proiectului subvenţionat de Comunitatea Europeană şi implementat de Patriarhia Română şi organizaţia World Vision, "Alege Şcoala!" cu care desfăşoară numeroase activităţi religioase şi culturale. Aceste activităţi se derulează în afara orelor de curs şi se desfăşoară în noul Centru Social, construit între anii 2013 - 2016, în sala de activități. 
Preot coslujitor Ion Găman
   
                                                                                                     Date biografice:

                     Născut la data de 8 noiembrie 1949, în localitatea Foleştii de Sus, Judeţul Vâlcea, fiu al lui Grigore şi  Mărioara Găman .
                 Absolvent al Şcolii Primare din satul Foleştii de Sus, între anii 1956 şi 1963.
                 Între anii 1966-1971 urmează cursurile Seminarului Teologic "Sfântul Grigorie Teologul" din Craiova.
                 La data de 25 iulie 1971 are loc Cununia religioasă cu doamna Eugenia 
Găman.
                 În zilele de 25 şi 26 august 1971 susţine examenul de capacitate preoţească, iar între 15 şi 17 septembrie 1971, examenul de admitere la Facultatea de Teologie din Bucureşti, pe care o absolvă în iunie 1975.
                Hirotonit Diacon la 5 martie 1972, iar pe 12 martie 1972, Preot la Parohia Otetelişu, comuna Bălceşti, judeţul Vâlcea.
                Pe 30 septembrie 1976 se transferă preot paroh la Parohia Foleştii de Jos, comuna Tomşani, judeţul Vâlcea.
                Din 1 decembrie  1988 se transferă preot paroh la Parohia Foleştii de Sus (acasă), comuna Tomşani, judeţul Vâlcea.
                Tată a trei copii, Ioan-Liviu
Găman, Arhidiacon la Catedrala Arhiepiscopală din Râmnicu Vâlcea şi Inspector Media al Arhiepiscopiei Râmnicului, Maria-Narcisa  Tuţu, Inspector la Direcţia Protecţia Copilului din Horezu, şi  Vasile-Emanoil  Găman, preot paroh la Parohia Foleştii de Sus, Comuna Tomşani, Judeţul Vâlcea şi responsabil cu cateheza parohială în Protopopiatul Horezu.

                    Activitate:
               La 15 mai 1972 începe lucrările de consolidare şi restaurare a picturii murale la biserica parohială monument istoric "Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil" din Parohia Otetelişu. Biserica a fost construită de boierii Otetelişeni în anul 1774. A fost sfinţită la data de 22 august 1976 de către Preasfinţitul Părinte Gherasim, Arhiereu Vicar al Episcopiei Râmnicului şi Argeşului.
               La 30 iunie 1977 începe lucrările de consolidare şi pictură nouă la biserica parohială "Sfinţii Trei Ierarhi" din Parohia Foleştii de Jos. A fost sfinţită la data de 28 ianuarie 1979 de către Preasfinţitul Părinte Gherasim, astăzi Arhiepiscop al Râmnicului. Timp de 13 ani a efectuat lucrări de întreţinere atât la biserica parohială "Sfinţii Trei Ierarhi" din Parohia Foleştii de Jos, cât şi la biserica filială "Cuvioasa Parascheva" din Satul Dumbrăveşti.
              La 2 mai 1989 începe lucrările de consolidare, restaurare pictură şi construcţie magazie şi şopron prăsnicar la biserica parohială "Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel" din Parohia Foleştii de Sus. A fost sfinţită la data de 18 Februarie 1990 de către Preasfinţitul Părinte Calinic, Arhiereu Vicar al Râmnicului şi Argeşului.
              La 23 Septembrie 1990 pune piatra de temelie pentru noua biserică filială din Parohia Foleştii de Sus, pe care o termină în timp de şapte ani, în anul 1997. Sfinţirea se face la data de 8 noiembrie 1997, când este şi hramul Bisericii "Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil". Sfinţirea este facută de către Preasfinţitul Părinte Irineu Slătineanul, Arhiereu Vicar al Râmnicului, în prezent Arhiepiscop al Craiovei şi Mitropolit al Olteniei.
              Din septembrie 2007 până în august 2009 derulează împreună cu preotul co-slujitor Vasile-Emanoil
Găman  lucrări de modernizare la cele două biserici din Parohia Foleştii de Sus. Lucrările constau în: instalaţii de centrală termică la amândouă bisericile, tâmplărie PVC maron, instalaţii audio, gard din piatră şi fier forjat la biserica parohială, participă activ la construcția celor două centre sociale de la ambele biserici.
              
Familia Preotului Ion Găman:
 Pr. Vasile-Emanoil Găman, Arhidiac. Ioan-Liviu Găman şi Filaret şi Narcisa
Tuţu

       În afară de misiunea preoţească timpul liber al celor doi preoţi este ocupat de activitatea apicolă, având o deosebită pasiune pentru cei 150 de stupi.

Donatii (Transilvania Horezu)
Pentru , pentru activități în
Centrul Catehetic ”Sfinții apostoli Petru și Pavel”

Nr. Cont: RO 08BTRLRONCRT0311321401
Judeţul: Vâlcea

Comuna: Tomşani

Sat: Foleştii de Sus

E-mail
ela_gaman@yahoo.com
Telefon

0741161107
0761205150
0350524443

 

 
Make a Free Website with Yola.