Dezleaga, prea curata Maica!.mp3

Pentru vedea noile activități ale copiilor din parohia Foleștii de Sus, vizitați : http://parohiafolestiidesus.alegescoala.ro

Vizitați site-ul Protoieriei Horezu : http://www.protoieriahorezu.ro

O TAINĂ MEDICALĂ! Sarea din sânge!!! SECRET ANTICANCER

Va dezvaluim azi o taina tinuta cu mari eforturi si multi bani departe de urechile si ochii "prostimii".

Lipsa sarii din sange!! Interesant,dar LOGIC.Aceeasi problema cu tensiunea arteriala: inainte 130/80 era tensiune de aviator, acum este limita superioara a "normalului". Sa aiba aceeasi justificare? Va dezvaluim azi o taina tinuta cu mari eforturi si multi bani departe de urechile si ochii "prostimii". Excesul de sare, zahar si grasimi, dauneaza grav sanatatii !

Asta da avertisment medical! Ce înseamna exces nu ne explica însa nimeni!!!

La prima citire, exces înseamna.prea mult, dar raportat la greutatea fiecaruia !!! Între copilul de 20 de kilograme si adultul de 80 sau 120 de kilograme... e o marja de eroare foarte mare, ca sa pronunti exces, sau sa recomanzi doar 2, 4 sau 6 g de sare pe zi. Între omul de la munte... care bea apa puternic magnetizata si aproape pura si cel de la ses sau de la oras care primesc apa cea mai infecta, cel de la munte va "dizolva" si elimina mult mai repede chimicalele! Nu uitati ca nu suntem la fel, ca nu avem aceeasi grupa sanguina, ca difera si RH-ul - purtatorul de oxigen din sange! Unii au în sânge predominant Cuprul (RH negativ) altii, cei mai multi, au Fierul (RH pozitiv)! Nu uitati ceea ce multi vor sa ascunda:

- orice reactie a apei cu sarea produce... caldura!!! Iar sarea formeaza pricipalul electrolit care, scos din sânge, reduce de... 11 000 de ori viteza transferului informational catre creier!!! Mai simplu spus, lipsa sarii din sânge...prosteste!!!Intuitia îmi spune ca asta este scopul lor real: sa devenim legume! La munca si înapoi acasa, la televizor.unde ni se repeta zilnic prostiile astea: excesul de sare zahar si grasimi dauneaza

grav sanatatii! Dar excesul de alcool, tutun si medicamente? De ce nu se fac campanii la TV cu acest subiect? De ce nu se fac campanii contra drogurilor ??? Nu este vorba de boala si moarte, mai ales în rândul tinerilor?Ba da! Dar este vorba si de bani, de multi bani, atât de multi încât viata copiilor si a tinerilor...nu mai conteaza!!! Este vorba de profituri imense, accize si taxe! Si în fond este bine sa ai multe "legume" în sistem ! Pentru ca legumele îsi platesc taxele la zi! Amintiti-va! Ce face medicul prima data când ajungi în spital? Îti schimba regimul alimentar: fara sare!!!! Adica taie legaturile informationale cu creierul, ca sa poata trimite medicamentele peste tot în corp. Amorteste creierul pentru ca altfel, acesta, ar reactiona imediat la chimicalele administrate! Ar declansa alergii!

                                                                                   Dar zaharul ?

Zaharul e purtator de un cu totul alt tip de informatii ! Nu vorbim de "clasicul" zahar alb, tos, chimizat la maxim!!! Vorbim de zaharul natural din fructe sintetizat de natura cu ajutorul apei ! Vorbim de zaharurile multiple din mierea de albine, naturala! Glucoza participa direct la formarea acidului dezoxiribonucleic (ADN) adica a evolutiei. Vitalitatea dvs. si a copiilor dvs., atentia, concentratia, vin din zaharurile naturale! Si evolutia dv. Genetica!

                                                                                     Grasimile ?!

Sa vedem ce spun studiile! Colesterolul ajuta la formarea membranelor celulare; la sinteza hormonilor în glandele suprarenale si în ovar!!! Colesterolul este indispensabil digestiei lipidelor, în urma transformarii de catre ficat în acid biliar. Nivele joase ale colesterolului, induse cu ajutorul medicamentelor, duc la aparitia depresiei, comportamentului violent, sinucidere, cresterea riscului de infarct miocardic si mai ales o slaba functionare a sistemului imunitar. În trecut, cineva cu un regim alimentar ce continea 300 mg de colesterol pe zi, cu un nivel HDL (colesterol bun) de 35 mg pe decilitru de sânge, era considerat normal. Asta pâna când, cei de laOMS, au hotarât sa schimbe normele! Sa le coboare la 200! Imediat, au aparut 36 de milioane de "bolnavi", si 4,3 de miliarde de dolari pe an, câstig, dintr-un foc!. Între vrajeala stiintifica a unora si intuitia lui stramoseasca, ciobanul român a ales intuitia!... tot cu slanina, pita, ceapa si palinca traieste! Nu face exces si traieste mult si bine... cum ati vrea sa-si creasca altfel oile, sa lupte cu frigul, cu ploile, cu lupii? Si toate astea pâna pe la 60-70 de ani... cu un cojoc mitos de 40 de kilograme pe umeri si bâta în mâna?

Acum, trageti dvs concluziile.

                                                                                            APA

*Ce face apa daca e bauta inainte de a manca si imediat dupa masa!*

Un articol foarte bun. Nu doar despre apa calda dupa mancare, dar si despre atacul de cord. Chinezii si japonezii beau ceai fierbinte in timpul mesei,nu apa rece. Poate e timpul sa adoptam *obiceiul lor* la masa.

Pentru cei carora le place sa bea apa rece, acest articol li seadreseaza direct. Este frumos sa bei un pahar cu apa rece dupa masa, dar apa rece solidifica hrana uleioasa pe care tocmai ai inghitit-o. Va incetini digestia. Cand aceasta reactioneaza cu acidul, se va rupe si va fi absorbita de*intestine* mai repede decat mancarea solida.Trece in intestine si foarte rapid se transforma in grasime si duce la *cancer*. Este cel mai bine sa se bea supa fierbinte sau apa calda dupa mancare.

                                                                    Simptome comune de atac de cord

               Un punct serios referitor la atacul de cord.

Ar trebui sa stiti ca nu fiecare simptom de atac de cord este *durerea bratului stang*.

Atentie la dureri intense *in zona falcilor*. S-ar putea sa nu aveti niciodata prima *durere in piept* in timpul atacului de cord.*Nausea* (ameteala) si *transpiratia intensa*sunt tot simptome comune. 60% din cei care au atac de cord in timpul somnului nu se trezesc. Durerea la falci te poate trezi din somnul adanc. Sa fim atenti. Cu cat stim mai mult, cu atat avem mai multe sanse de supravietuire. Un *cardiolog* spune ca fiecare care citeste acest mesaj si-l trimite la 10 oameni poate salva cel putin o viata. Citeste si trimite unui prieten. Ar putea salva o viata. Deci fii un prieten adevarat si trimite-l tuturor prietenilor tai.

                                                                                                       Secret dezvăluit

        Licoarea ce ne-ar scăpa de coşmarul chimioterapiei.Zilnic, în jurul nostru mor striviţi de necruţătoarea boală,canceroasă prieteni, rude sau colegi. Cu toţii îşi leagă speranţele de chimioterapie, metodă terapeutică folosită în lumea întreagă, crezând că această metodă îi va ajuta să scape de cumplitul flagel. Este cutremurătoare suferinţa bolnavilor de cancer întâlniţi în secţiile de oncologie! Am cunoscut atâţia bolnavi de cancer care înfruntă efectele secundare ale acestei terapii, adulată şidispreţuită în egală măsură... Uneori, după multă suferinţă,rezultatele chimioterapiei au prelungit viaţa unor bolnavi. Alteori, celula canceroasă hrăpăreaţă n-a mai dat nici o şansă bolnavilor. O alternativă...După ce ani de zile au spus pacienţilor că această terapie (chimioterapia) este singura cale pentru a încerca să se elimine cancerul, medicii de la Clinica John Hopkins din Statele Unite s-au hotărât să prezinte şi calea alternativă de tratament a cancerului. Într-un studiu,aceşti temerari specialişti, au prezentat efectele negative ale chimioterapiei. Printre altele, cercetătorii menţioneazăcă tratamentul prin chimioterapie care presupune "otrăvirea" celulelor canceroase cu rată mare de creştere sunt distruse şi alte celule cu creştere rapidă din măduva spinării, tractul gastro-intestinal etc., iar organe importante cum ar fi ficatul, inima, rinichii sau plămânii sunt iremediabil afectate. Specialiştii renumitei clinici au demostrat că o metodă modernă în lupta cu această cumplită boală poate fi aceea a înfometării celulei canceroase. De aceea medicii au prezentat alimentele care trebuie evitate, tocmai pentru a împiedica celula canceroasă să se multiplice.
             Dar există un miracol anticancer, păstrat în mare secret.O sursă de mare încredere, Eugen Giurgiu, doctor în biochimie cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie, ne-a transmis o informaţie care ne-a tăiat respiraţia!
Două ingrediente la îndemâna oricărui bolnav de cancer reprezintă o alternativă sănătoasă la chimioterapie.
Timp de trei ani, în America, s-a experimentat un produs natural, foarte simplu şi foarte eficient, pe un lot de 70.000 de subiecţi. Rezultate remarcabile !
           O limonadă a fost administrată bolnavilor de cancer: celor care au făcut chimioterapie, dar şi unui număr semnificativ din lotul martor, care n-a început acest tratament. Rezultatele au fost uluitoare: starea de sănătate a bolnavilor din fiecare grupă s-a îmbunătăţit în mod remarcabil şi boala n-a mai recidivat. În cazul bolnavilor care se temeau că zilele lor sunt numărate, boala n-a avansat şi nu s-au observat metastaze. Tratamentul este benefic şi ca metodă de prevenţie. Preparatul poate să ucidă celulele canceroase şi este de10.000 de ori mai eficient decât chimioterapia. Lămâia are numeroase proprietăţi terapeutice şi studiile au dovedit că modestul fruct este un remediu împotriva cancerului, remediu verificat în diferite forme de cancer. După mai bine de 20 de probe delaborator, realizate începând din anii 1970, frotiurile au arătat că extractul de lămâie distruge celulele maligne în 12 tipuri de cancer, inclusiv cel de colon, de plămâni, de sân, de prostată şi de pancreas. În comparaţie cu produsul Adryamicin, un drog chimioterapeutic,folosit în mod uzual, extrasul din lămâie cu bicarbonat acţionează de10.000 de ori mai bine, încetinind creşterea celulelor canceroase, spun specialiştii. Şi mai uimitor este faptul că limonada aceasta distruge doar celulele maligne, dar nu le afectează pe cele sănătoase. În privinţa bicarbonatului de sodiu, acesta schimbă PH-ul corpului şi se afirmă că este de mare folos în toate formele de cancer.
                                                                           Mod de preparare:
                Extrasul de lămâie cu bicarbonat, alternativa naturală la chimioterapie se prepară astfel:
        - într-un litru de apă, se fierbe timp de un minut, coaja unei lămâi,apoi se lasă la macerat, de seara până dimineaţa.
            - în dimineaţa zilei următoare, lichidul se filtrează.
În acest macerat se stoarce sucul lămâii, se adaugă miere (după gust) şi olinguriţă de bicarbonat.
Bolnavii trebuie să consume zilnic un litru de limonadă preparată în acest mod. De asemenea, leacul miraculos se poate administra preventiv, fiind un tonic pentru întregul organism.
O persoană puternică ştie cum să îşi ordoneze viaţa. Chiar şi cu lacrimi în ochi, tot are puterea să spună zâmbind "e în ordine".  Dumnezeu este bun.

M Stoicanescu - Lumina lina.mp3

Bucuria – semnul unui suflet încă sănătos

Capacitatea de a resimţi intens şi pentru perioade mari de timp starea de bucurie este semnul unui suflet sănătos. Cu cît vă puteţi bucura mai uşor cu atît aveţi un suflet mai sănătos. Cu cît motivele pentru care vă puteţi bucura sînt mai simple cu atît sănătatea sufletului este mai bună. Luaţi în serios aceasta corelaţie. Nu este doar o părere sau o simplă idee. Evaluarea stării de sănătate a trupului se poate face printr-o mulţime de mijloace. Sănătatea sufletului  se observă prin capacitatea de a trăi starea de bucurie. Tristeţea, blazarea, plicitiseala sînt semnele unor maladii ale sufletului. Dacă nu le trataţi la timp consecinţele acestor “boli” se vor resimţi chiar şi dincolo de mormînt.

Capacitatea de a te bucura cu uşurinţă este totodată semnul unui om plin de virtuţi. Iubirea, iertarea, generozitatea, bunătatea, abnegaţia sînt prezente doar într-un suflet sănătos. Un om fericit, bucuros manifestă cu uşurinţă şi virtuţile. Căutaţi să fiţi bucuroşi cît mai mult timp şi din motive cît mai simple. Astfel vă veţi menţine sănătoşi pînă în ultima clipă a vieţii întrupate şi chiar şi dincolo.

E o nevoie mare de oameni bucuroşi în întreaga lume! Împrieteniţi-vă cu Îngerul Bucuriei. Fiţi veseli, fericiţi sau măcar zîmbiţi cît mai mult. Vă veţi face bine vouă înşivă şi multor altora.

Îngeri ai bucuriei, vă rog să mă ajutaţi să mă bucur de viaţă şi de libertate cu toate simţurile. Să mă eliberez de orice gând legat de aşteptările celorlalţi şi să mă încred în viaţa care este în mine. Să aduceţi bucuria în sentimentele, gândurile şi faptele mele, astfel încât să pot trăi din plin bucuria vieţii. Îndepărtaţi vălul care mă separă de conştiinţa eternităţii, ca să pot recunoaşte darurile lui Dumnezeu în mine şi în jurul meu şi să mă bucur de ele cu recunoştinţă.

Căci sunt parte din Tatăl făcut prin Fiul, viind prin Duhul Sfânt, Treimea cea de o fiinţă şi sufletul meu vibrează la bucuria Lui!

Glasul 8 - Doamne Strigat-am.mp3

Farmacia lui Dumnezeu

                               VARZA ALBA folositi-o mai ales cruda. Face cat un depozit intreg de medicamente. 


      * Hepatita, bolile de ficat in general o substanta continuta de catre varza, sulforafanul, stimuleaza puternic producerea in organism a unor enzime care joaca rolul de detoxifiant  al ficatului. De asemenea, consumul de varza s-a dovedit a preveni procesele de distructie celulara la nivelul ficatului, sub actiunea factorilor infectiosi sau a celor chimici. Pentru a obtine aceste rezultate, se recomanda consumul verzei crude, sub forma de salata, de macar 3 ori pe saptamana. 

            * Boala canceroasa - in ultimii douazeci de ani au fost efectuate nu mai putin de 94 de studii care au aratat ca varza consumata cruda, murata sau gatita rapid are efecte antitumorale si anticancerigene. Principiile active din frunzele de varza induc celulelor maligne apoptoza (un program de autodistrugere folosit de organism pentru eliminarea celulelor imbatranite), regleaza actiunea hormonilor steroidieni in organism (implicati in aparitia a numeroase forme de cancer), regleaza ritmul de diviziune celulara, induc o crestere a productiei enzimelor responsabile de inactivarea si de eliminarea celulelor maligne. Trei-cinci zile pe saptamana, in care consumam cate 200 de grame de salata de varza, ne pot salva viata, punandu-ne la adapost de o incredibila multitudine de forme de cancer, despre care vom vorbi detaliat in cele ce urmeaza: 

           * Cancerul vezicii urinare - sunt diagnosticate la nivel mondial, in medie, cate 336.000 de noi cazuri in fiecare an, afectand de trei ori mai multi barbati decat femei. Conform cercetarilor medicilor de la Universitatea din Texas, care au studiat cazurile a 697 de bolnavi de cancer al vezicii urinare, in paralel cu cazurile a 708 persoane sanatoase din aceeasi grupa de varsta si de aceeasi rasa, consumul de varza reduce puternic incidenta acestei boli. La persoanele care consuma de mai multe ori pe saptamana varza cruda (dar si alte legume inrudite, cum ar fi varza rosie sau broccoli) incidenta cancerului vezicii urinare este cu 29% mai mica. 

        * Cancerul de prostata - o cercetare facuta in Statele Unite pe 1000 de persoane de sex masculin arata ca  persoanele care consuma, la macar o treime din mese, legume in stare cruda, au cu 35% mai mari sanse sa un faca aceasta boala. Interesant este ca la cei care consuma, la macar o treime din mese, in mod special varza cruda si legume inrudite (broccoli, varza rosie), riscul de a face cancer la próstata scade cu 44%. 

           * Cancerul la san - nu avem spatiu pentru a rezuma in acest articol toate studiile facute despre efectele de preventive ale consumului de varza in neoplasmul mamar (in Singapore, China, Statele Unite, Polonia, Olanda), dar toate arata ca femeile care consuma varza sau varza murata se bucura intr-o proportie foarte ridicata de imunitate fata de cancerul la san. Conform cercetarilor, cea mai ridicata rata a imunitatii o au femeile care au consumat varza, inca de la varsta de 12-13 ani, macar o data la 2-3 zile. In multe regiuni din Polonia, de  pilda, unde datorita obiceiurilor culinare, o femeie consuma inca din adolescenta, anual, in medie, 25- 30 kg de varza, cazurile de cancer mamar sunt mai rare, cu incredibilul procentaj de 72%, decat in   celelalte zone ale lumii. 

      * Cancerul de colon si de rect - intr-un studiu-gigant facut in Olanda, au fost colectate datele privind vulnerabilitatea la cancer de intestin, in raport cu obiceiurile alimentare, de la o suta de mii de persoane, pe o perioada de timp de sase ani. Conform raportului final al acestui studiu, publicat in anul 2000, la persoanele care consuma zilnic vegetale crude se inregistreaza cu 25% mai putine cazuri de cancer cu aceasta localizare. Ei bine, la vegetarienii care consuma cu predilectie legume din familia cruciferelor, adica varza, varza rosie, conopida si broccoli, incidenta cancerului de colon si de rect este cu 49% mai redusa, fiind practic de doua ori mai protejati de aceasta teribila afectiune. 

             * Cataracta - salata de varza cu ulei de masline este o excelenta sursa de vitamina C si de vitamina A. Ambele vitamine au un puternic efect antioxidant si, intre altele, stopeaza procesul de producere al cataractei. Asadar, pentru  profilaxia acestei afectiuni, se recomanda consumul, macar de trei ori pe saptamana, al verzei proaspete, cate 200 de grame minimum, sub forma de salata. 

                                                                                                            Tratamente interne 


            * Obezitate - in Statele Unite si, mai nou, in Europa, curele de slabire pe baza de varza fac adevarate furori. Cea mai populara este de departe cura cu supa de varza, cu care se obtin cele mai rapide scaderi in greutate si pe care... nu v-o recomandam. De ce? Pentru ca hranitul exclusiv cu varza fiarta si, eventual, cu alte mici adaosuri hipocalorice este o tortura ineficienta pe termen lung. In schimb, consumul zilnic, macar la pranz si la cina, a cate 200-300 de grame de salata de varza cruda, poate face minuni in reglarea ponderala, e drept, pe termen lung. Varza este foarte bogata in fibre alimentare, are putine calorii, multe vitamine si minerale,  ajutandu-ne sa slabim natural. Obiceiul de a consuma timp de 3-4 zile 
pe saptamana aceasta salata in cantitati mari are si alte avantaje: reduce cantitatea de hrana consumata la fiecare masa, curata organismul de toxine, ne ajuta in regimurile disociate. Mai mult, consumul acestei salate este un important pas pentru schimbarea obiceiurilor alimentare si a stilului de viata, cheia reglarii greutatii corporale. 

          * Adjuvant contra cancerului uterin - un miniexperiment la care au participat 30 de femei cu cancer uterin in stadiul I (unu) a presupus consumul unui extract de varza, care contine o substanta denumita I3C (prescurtarea de la indol-3-carbinol). Dupa 12 saptamani de administrare analizele au  aratat ca la 47,5% dintre femeile care au beneficiat de experiment celulele maligne au disparut, neoplasmul inregistrand remisie completa. Prin omparatie, la nici una dintre pacientele din grupul de control, care au luat un remediu placebo (fals), nu s-a inregistrat remisia cancerului. Contra acestei afectiuni se recomanda o cura de 3-4 luni, timp in care se consuma suc foarte proaspat de varza, din care se beau 600-800 de ml pe zi. 

    * Adjuvant contra cancerului la san - mai multe studii de medicina experimentala arata ca tratamentele cu compusii pe baza sulf prezenti in varza determina remisia tumorilor maligne mamare, intr-un procentaj de cel putin 40%. Ca adjuvant contra acestei afectiuni, se recomanda consumul zilnic de salata proaspata de varza la macar o masa. 
                    Suplimentar, se tin cure de cate 4 saptamani, in care se consuma cate un pahar (200 ml) de suc de varza, dimineata si seara. 
       * Valori ridicate ale colesterolului, ateroscleroza - cercetatorii de la Universitatea de Medicina din Hawaii , Statele Unite, au evidentiat faptul ca unii compusi din varza impiedica transportul colesterolului cu densitate redusa (forma periculoasa a acestuia), catre vasele de sange si catre tesuturi. De asemenea, varza impiedica formarea20placilor de aterom si sclerozarea peretilor arterelor. Se recomanda consumul de varza sub forma de salata, cate 300 de grame zilnic, vreme de macar trei zile pe saptamana. 

             * Constipatia - cel mai simplu tratament este consumul de varza 
murata, macar 200 de grame pe zi. In varza murata se gasesc asa-numitele "bacterii prietenoase", care combat constipatia prin reglarea florei intestinale. Apoi, varza murata este bogata in fibre alimentare, de unde si efectul ei de  "matura" a colonului, din care extrage prin absorbtie toate reziduurile si apoi ajuta la eliminarea lor prompta. 

       * Surmenaj fizic si intelectual - consumul de varza cruda sub forma de salata este un tratament tonic extraordinar pentru sistemul muscular si pentru sistemul nervos. Bogata in vitamine si in minerale, continand substante cu efecte stimulatoare pentru sistemul nervos central, fitohormoni care     intensifica procesele de regenerare din organism, varza are efect adaptogen si anti-oboseala. 
Se tin cure de trei saptamani, timp in care se consuma la pranz si la masa de seara cate o farfurie (125 de grame) de salata de varza. Acest tratament este fo arte bun adjuvant si contra depresiei psihice.. 

               * Menopauza - studii preliminare arata ca un consum  saptamanal de varza cruda (200 de grame pe zi, vreme de macar 4 
saptamani)        imbunatateste secretia hormonului estrogensi, important, regleaza raspunsul receptorilor acestor hormoni din organism. Rezultatul este instalarea mai tarzie a menopauzei, atenuarea simptomelor de inceput ale acesteia (bufeuri, transpiratie, nervozitate etc.), prevenirea si combaterea unor afectiuni specifice menopauzei, cum ar fi osteoporoza, prolapsul uterin, cancerul ovarian si uterin. 

          * Infectii respiratorii - varza este mai bogata in vitamina C decat portocalele, are putine calorii si multe substante cu efect antioxidant, contine magneziu, potasiu, calciu. Toate aceste caracteristici o recomanda in mod special ca remediu pentru intarirea imunitatii. Se administreaza proaspata, sub forma de salata, cate 3-400 de grame pe zi, la bolnavii cu infectii respiratorii, pentru a sustine si pentru a grabi procesul vindecarii. Persoanelor care iau antibiotice de sinteza li se recomanda si varza  murata, pentru restabilirea florei tubului digestiv si pentru contracararea efectului imuno-supresor al acestor medicamente.

                                                                                                       Tratamente externe 

                * Arsuri de gravitate mica si medie - se fac spalaturi si se pun comprese vreme de 15 minute, cate 2-3 pe zi, cu suc proaspat de varza. Are efect antiinfectios, ajuta la o vindecare mai rapida si estetica, previne formarea cicatricelor cheloide. 

                * Rani care se vindeca greu - se pun zilnic comprese cu suc de varza, care se tin vreme de o ora, dupa care se lasa zona tratata sa se usuce la aer inca o ora. Studiile arata ca prin mecanisme inca prea putin cunoscute (se presupune ca varza contine substante stimulatoare ale cresterii anumitor tesuturi), procesul de vindecare al ranilor este mult accelerat, scade riscul de infectie, semnele care raman dupa vindecare sunt mult mai putin vizibile.

 
               * Eczeme infectioase, infectii fungice - frunzele de varza proaspat zdrobite cu ciocanul pentru snitele se pun pe zona afectata, apoi se aplica deasupra un nailon, care se fixeaza cu bandaj sau cu leucoplast.Se lasa sa actioneze vreme de 4ore pe zi, dupa care zona tratata se lasa sa se zvante la aer, macar 45 de minute.Aplicatia se face pana la vindecare.Compusii pe baza de sulf din frunzele de varza au o puternica actiune antiseptica asupra bacteriilor si a ciupercilor parazite. 

                * Cancer de piele - se pune zilnic si se tine vreme de 4-6 ore pe zona afectata o cataplasma din frunze de varza, identica cu cea prezentata  anterior, la tratamentul eczemelor. Foarte multe persoane cu epiteliom bazocelular si spinocelular au beneficiat de uimitoarele efecte ale acestui tratament simplu, dar care da rezultate acolo unde cele mai savante si invazive metode de tratament dau greş. 

                * Entorsa, luxatii - se pun pe zona afectata frunze de varza bine zdrobite (cu ciocanul pentru snitele) si se leaga cu o fasa. Aplicatia se face vreme de 4 ore pe zi. In primele doua zile de la producerea accidentului se pun deasupra cataplasmei si pungi cu cuburi de gheata.. Practica arata ca datorita acestui tratament, timpul de refacere a ligamentelor se scurteaza, durerile sunt atenuate, in multe cazuri, chiar pungile cu lichid sinovial care se formeaza sunt mult mai mici. 

                * Dureri reumatice - pe zona afectata, se pun dimineata si, eventual, seara, frunze de varza bine zdrobite.Se tin minimum doua ore. Intern, se consuma cate 1-2 pahare de suc proaspat de varza pe zi, in cure de 40 de zile, urmate de 14 zile de pauza. Tratamentul extern si intern cu varza proaspata are efect antiinflamator articular, incetineste sau chiar stopeaza procesele degenerative, ajuta la recastigarea mobilitatii articulare.

                                                                                                        FRUMUSETE 

            .      Ten incarcat - se sterge vreme de cinci minute, in fiecare dimineata si in fiecare seara, pielea de pe obraji si de pe gat, cu un tampon bine inmuiat, din cand in cand, in suc proaspat de varza. Aceasta aplicatie are un excelent efect de curatare a pielii, previne tulburarile de pigmentare, da un plus de stralucire tenului astfel tratat. 

      .  Piele imbatranita - bogata in vitamina A si in vitamine din complexul B, continand substante care imbunatatesc irigatia cu sange a pielii, avand efect de curatare profunda a tenului, sucul de varza este unul din secretele saloanelor de cosmetica care obtin rezultate miraculoase. Se pun comprese cu suc foarte proaspat de varza, care se tin vreme de 10-15 minute, dupa care se indeparteaza si se lasa pielea sa se usuce la aer alte 15 minute. In final se aplica o crema hidratanta.  

                                VARZA ROSIE                                                                                                                                                                                                                                                                                             
                         -  Este, practic, aceeasi specie ca si varza alba, fiind o varietate a acesteia. Dincolo de infatisare, intre varza rosie si cea alba mai sunt insa si alte diferente, invizibile cu ochiul liber, dar extrem de importante. De pilda, spuneam despre varza alba ca are un continut de vitamina C mai mare decat portocalele. 
                      -  Ei bine, varza rosie contine de pana la... 6-8 ori mai multa vitamina C decat surata ei alba, fiind un adevarat concentrat din aceasta vitamina. 
                     - Apoi, pigmentii care dau culoarea rosie acestei legume au un rol foarte important ca medicament. Asadar, tinand cont ca modalitatile de preparare ale verzei rosii sunt perfect identice cu cele prezentate la cea alba, sa vedem in continuare cateva recomandari terapeutice extrem de importante: 

                * Alzheimer - antocianii, adica pigmentii rosii din aceasta varietate de varza, fac adevarate miracole in prevenirea si in combaterea degenerarii celulelor 20 din sistemul nervos central. Se administreaza salata proaspata, cate trei sute de grame pe zi, in cure de 60 de zile, urmate de alte 15 zile de pauza, dupa care tratamentul se poate relua. Inca nu se stiu foarte multe lucruri despre capacitatea tratamentului cu varza rosie de a restabili functiile cerebrale alterate de Alzheimer, insa efectul de prevenire si de incetinire sau chiar de blocare a evolutiei bolii cu ajutorul verzei rosii este cert. 

               * Febra - se administreaza salata de varza (150 de grame) sau sucul de varza (100 ml) de 2-3 ori pe zi.Continutul ridicat de vitamina C al acestei legume ajuta inima si sistemul cardiovascular sa reziste cu succes temperaturii ridicate, catalizeaza actiunea sistemului imunitar, care este principalul  "beneficiar" al acceselor de febra. 
                   * Alergia - este prevenita de o cura cu salata de varza rosie cruda (ori chiar murata) pe timpul iernii. Se consuma 200-300 de grame zilnic, pe o perioada de timp de 3 luni, urmata de alte 3 saptamani de pauza, dupa care se poate relua. Bogatia de vitamina C si de antioxidanti din aceasta leguma ajuta la reglarea reactiei sistemului imunitar la interactiunea cu factorii externi. 
                   Nutriţioniştii germani au răspunsul! Cei mai renumiţi dintre ei au stabilit care sunt cele mai sănătoase 100 de alimente ce îţi protejează principalele organe. Lista acestora a fost publicată recent în ziarul Bild din Germania şi a făcut deja furori în întreaga lume. În cazul legumelor şi fructelor se recomandă ca acestea să fie consumate proaspete sau congelate, iar plantele medicinale indicate de medicii germani trebuie administrate sub formă de infuzii, comprese sau tincturi. Vă prezentăm lista acestor alimente. 

                                                                                                           Piele/păr 

      1. Pepenele. Are foarte puţine calorii şi e un fruct excelent pentru menţinerea fermităţii pielii. 
      2. Iaurtul degresat. Are o concentraţie ridicată de vitamina A, iar bacteriile sale îmbunătăţesc aspectul pielii. 
      3. Grâul. Are calciu, acizi graşi, dioxid de siliciu - provizii de sănătate pentru piele, păr şi unghii.. 
      4. Orzul. Conţine substanţe bioactive, înfrumuseţează şi revitalizează.. 
      5. Cimbrul. Curăţă organismul şi redă strălucirea pielii. 
      6. Hreanul. Regenerează părul, pielea şi unghiile, mulţumită substanţelor active conţinute. 
      7. Muştarul. Reglează fluxul sangvin la nivelul pielii. 

                                                                                                               Rinichi 

      8. Sfecla roşie. Stimulează arderile celulare. 
      9. Vişinele. Conţin potasiu, substanţă pe care rinichii "se luptă" să o elimine din sânge, când e în exces. 
      10. Castravetele. Are multă apă şi stimulează activitatea rinichilor. 
      11. Ţelina. Protejează rinichii de viruşi. 
      12. Varza roşie. Aminoacizii şi proteinele sale acţionează ca un filtru pentru rinichi. 
      13. Gulia. Vitamina C protejează celulele renale, iar fierul şi fosforul energizează. 
      14. Ridichea neagră. Are proprietăţi de antibiotice naturale. 
      15. Varza murată. Detoxifică întregul organism. 
      16. Hrişca. În medicina complementară, e folosită ca produs dietetic în cazul bolilor de rinichi şi în diabet. E eficientă dacă suferiţi de hipertensiune arterială. 
      17. Pătrunjelul. Deţine combinaţia ideală de minerale pentru a 
curăţa rinichii. 
                                                                                                                         Oase 

      18. Migdalele. Conţin magneziu, care ajută oasele să rămână sănătoase. 
      19. Spanacul. Aduce în organism necesarul de calciu pentru rezistenţa oaselor şi funcţionarea muşchilor. 
      20. Meiul. Deosebit de bun pentru copii, cărora le întăreşte dinţii, oasele şi le stimulează creşterea. 
      21. Secara. Benefică pentru dinţi, oase şi muşchi. E o sursă ideală de oligţlemente, cum ar fi B-vitamine, potasiu, magneziu, mangan, fier şi zinc. 
      22. Brânza. Este o sursă de calciu, contribuind la întărirea oaselor. 
     Intestine/stomac 
      23. Tinctura de fenicul. Protejează mucoasele intestinale. 
      24. Păstârnacul. Stimulează digestia. 
      25. Mango. Are vitamina A şi antioxidanţi ce apără mucoasă intestinală. 
      26. Arpacaşul. Aduce în organism necesarul de fibre, magneziu şi fosfor pentru o digestie sănătoasă. 
      27. Mărarul. Ameliorează indigestia.. 
      28. Soia. Are proprietăţi anticancerigene.. 
      29. Nucile. Conţin o formă purificată de Omega 3, care ajută la reducerea riscului de cancer al intestinelor. 

                                                                                                                  Ficat 

      30. Anghinarea. Are proteine regenerative, iar acidul folic şi antioxidanţii săi previn bolile hepatice. 31. Sucul de ridiche. Stimulează secreţia bilei.. 
      32. Conopida. Contribuie la protejarea şi îmbunătăţirea activităţii ficatului. 
      33. Drojdia de bere. E o importantă sursă de vitamina B, detoxifică ficatul. 
      34. Năsturelul (Nasturtium Officinale). E folosit la producerea  muştarului şi a uleiurilor bune pentru metabolismul bilei şi al ficatului. 
      35. Păpădia. Reduce colesterolul şi ajută la buna funcţionare a  ficatului. 
      36. Laptele. Apără ficatul de diferite afecţiuni frecvente. 
      37. Menta. Uleiurile sale esenţiale stimulează secreţia biliară şi ajută la calmarea crampelor. 
      38. Carnea de iepure. Degresează ficatul. 
      39. Carnea de vită şi de mânzat. Conţine vitamina B, fier şi proteine de bună calitate. 
                                                                                                                      Creier 

      40. Lintea. Conţine proteine, glucide şi lecitina de care au nevoie celulele creierului. 
      41. Quinoa. Bogat în fier, întăreşte memoria şi încetineşte procesul de îmbătrânire. 
      42. Carnea de pasăre de curte. Are grăsimi şi uleiuri care oferă energie celulelor nervoase. 
      43. Fasolea. Creşte puterea de concentrare. 
      44. Oul. E o sursă grozavă de proteine, iar gălbenuşul conţine colină, care ajută la dezvoltarea memoriei. 
      45. Avocado. E un fruct care combate stresul, nervozitatea şi insomnia. 
      46. Bananele. Conţin substanţe benefice pentru creier. Glucoza,  vitaminele şi mineralele fructelor îl energizează. 
     
47. Caisele. Un amestec ideal de minerale ce stimulează neuronii. 
      48. Stafidele. Au mult zahăr (75%), resursă energetică pentru creier. 
      49. Perele. Ajută circulaţia sangvină, iar zahărul şi substanţele asemănătoare hormonilor intensifică puterea "de lucru" a creierului. 
      50. Mazărea. E bogată în proteine bune pentru memorie şi concentrare. 
      51. Salata verde. Substanţele opiacee calmează sistemul nervos. 

                                                                                                                 Ochi 

      52. Castanul sălbatic. Substanţele sale active calmează iritaţiile şi senzaţia de usturime. 
      53. Arnica. Uleiurile esenţiale calmează inflamaţiile oculare. 
      54. Mesteacănul alb. Vitamina C, potasiul şi calciul conţinute întăresc imunitatea ochilor. 
      55. Limba de miel. Are o mulţime de taninuri şi saponine ce reduc inflamarea vaselor conjunctivale. 
      56. Rostopasca. Este eficientă împotriva viruşilor, în special pentru ochii uscaţi. 
      57. Gutuia. Cu pectină şi calciu, e bună pentru alergii şi febra fânului. 
      58. Iarba de silur (Euphrasia Officinalis). Calmează ochii în cazul persoanele tensionate, care stau mult în faţa calculatorului. 
      59. Grăsimea de găină. Împreună cu iarba de silur, face minuni dacă e aplicată ca unguent pe ochi. 
      60. Strugurii. Aceste fructe ajută cu precădere ochiul în timpul vederii nocturne. 
      61. Pătlagina. Taninurile sale tratează infecţiile oculare. 
      62. Căpşunele. Ajută ochiul în timpul vederii nocturne. 
      63. Centaurium minus. Tinctura acestei plante vindecă afecţiunile oculare. 
      64. Ananasul. Conţine numeroase enzime ce relaxează ochii celor care stau mult la calculator. 
      65. Rozmarin. Purifică ochii şi protejează vasele de sânge oculare. 

                                                                                                          Inimă 

      66. Varza. Are mult potasiu şi fier, necesare inimii şi circulaţiei sangvine. 
      67. Broccoli. Previne arteroscleroza şi atacurile de cord, prin conţinutul de calciu, fier şi caroten. 
      68. Ridichea. Apără împotriva atacurilor de inimă. 
      69. Portocalele. Conţin vitamina C, care scade valoarea colesterolului din sânge, În plus, are şi puţine calorii. 
      70. Morcovul. Acidul folic şi bioflavonoidele rădăcinoasei protejează inima. 
      71. Peştele. Acizii graşi Omega 3 apără sistemul vascular de inflamaţii şi de calcifieri. 
      72. Ceapa. Scade presiunea sângelui, îmbunătăţeşte activitatea inimii şi circulaţia. 
      73. Usturoiul. Alicina conţinută previne accidentele vasculare cerebrale. 
      74. Usturoiul sălbatic. Substanţele sale curăţă sângele de toxine. 
      75. Sparanghelul. Asparagina curăţă cordul şi vasele mari de sânge. 
      76. Cicoarea. Scade tensiunea arterială şi colesterolul, curăţă sângele cu ajutorul unor minerale specifice. 
      77. Uleiul de măsline. Energizează cordul şi reduce colesterolul. 
      78. Somonul. Acest peşte e o sursă bună de acizi graşi Omega 3, care reuşesc să scadă din nivelul trigliceridelor din sânge. 
      79. Dovleacul. Are efect benefic în cazul hipertensiunii arteriale şi în bolile de inimă.. 
      80. Cartofii. Protejează contra accidentelor cerebro- vasculare, oferind o cantitate mare de vitamina C pentru sistemul vascular. 
      81. Paprika. Protejează inima şi vasele de sânge. 
      82. Roşiile. Diuretice eficiente, normalizează tensiunea arterială. 
      83. Măslinele. Reduc colesterolul nociv şi tensiunea arterială. 
      84. Merele. Conţin 300 de substanţe esenţiale pentru protecţia întregului sistem vascular. 
      85. Fasolea neagră. O cană din acest aliment furnizează între 120 şi 320 miligrame de magneziu, mineral ce previne apariţia tulburărilor de ritm cardiac. 
      86. Coacăzele. Cu cea mai mare concentraţie de minerale şi de vitamine C, B, D şi E, sunt bune pentru circulaţia sângelui. 
      87. Zmeura. Acţionează ca o aspirină naturală, întărind sistemul  imunitar. 
      88. Murele. Sunt considerate de specialiştii germani fructe  cardioactive, ajutând la funcţionarea optimă a cordului. 
      89. Socul. Îmbunătăţeşte circulaţia sângelui. 
      90. Piersicile. Au multe vitamine şi oligţlemente care protejează inima. 
      91. Cireşele. Împrospătează resursele de potasiu, calciu, magneziu, fier, fosfor şi siliciu. 
      92. Rubarba. Fortifică inima şi scade tensiunea arterială. 
      93. Grepfrutul. Are o enzimă specială, care previne obstrucţiile  vasculare şi tromboza. 
      94. Ciuperca Shitake. Reduce colesterolul. 
      95. Prunele. Previn tromboza. 
      96. Curmalele. Sunt bogate în fier, calciu şi potasiu. Reduc tensiunea arterială, protejează împotriva aterosclerozei. 
      97. Afinele. Pigmentul lor albastru ajută la elasticitatea vaselor sangvine. 
      98. Ovăzul. Are acizi graşi, benefici în bolile cardiovasculare. 
      99. Porumbul. Are vitamina D şi vitamina K. 
      100. Ardeiul iute. Previne creşterea zahărului din sânge, care poate duce la formarea colesterolului pe vasele inimii. 
 

Vampirii si donatorii casei

idei extrase din cartea lui Mihail Platonov

                                                                                                              Plante

              Orhideea – sunt vampiri clasici si i-au foarte multa energie de la oameni . Este deosebit de periculoasa pentru casa in care locuiesc oameni nehotarati, cu vointa slaba. Pentru acestia, orhideea functioneaza ca o pompa, absorbindu-le energia. In timpul noptii si in zorii zilei vampirismul orhideei se manifesta cel mai acut.

              In zonele malefice predomina speciile iubitoare de umezeala : plopul tremurator, arinul, salcia, stejarul, ulmul si frasinul.

Coniferele, teiul si mesteacanul evita zonele geopatogene (http://amiraparanormal.blogspot.ro/2010/04/globul-pamintesc-este-strabatut-de-o.html ).                Daca in mijlocul unei vegetatii luxuriante cu specii iubitoare de umezeala, observati frunzele decolorate si  ingalbenite ale mesteacanului  sau teiului, feriti-va de acel loc.

Arborii care evita zonele geopatogene, sunt donatori.

Daca observati tulpini de rogoz sau de stuf pe un teren nemlastinos, inseamna ca panza freatica se afla la mica adancime iar acesta este un indiciu ca zona respectiva este geopatogena.

Existenta plantelor medicinale si otravitoare, a maselaritei, lacramioarelor si a rozmarinului salbatic indica acelasi lucru – zona respectiva este geopatogena.

Toate plantele de balta si cele otravitoare sunt vampiri – zone geopatogene

Plantele cultivate, pomii fructiferi nu suporta zonele geopatogene.

Se considera ca pinul, smochinul, bradul, prunul, mirtul, dafinul, teiul, mesteacanul, marul, fagul, scorusul, palmierul au capacitatea de a restabili echilibrul energetic al omului.

Arbustii fructiferi iradiaza puternic energie: zmeurul, coacazul rosu si cel negru, agrisul, gutuiul, vita de vie.

Pentru a primi energia copacilor este suficient sa ne asezam cu spatele lipit de trunchiul arborelui donator sau il cuprindem cu bratele si ne vom primi portia necesara de energie.

Tradescantia – este o planta indicator(barometru).  Ea indica existenta  in apartament a zonelor cu dereglari energetice, pentru ca ea refuza sa traiasca in aceeasi camera cu un vampir sau intr-o zona geopatogena. Plasata intr-un asemenea loc  ea incepe sa se ingalbeneasca si sa-si piarda frunzele. Luati-o din locul cu energie negativa si planta se va simti mai bine, ii va reveni imediat culoarea.

Plante donatori: muscata cu flori rosii sau albe, cu frunzele usor incretite. Ne ajuta sa scapam de durerile de cap, daca ne introducem cate  o frunza de muscata in fiecare ureche. Muscata poseda o energie pozitiva foarte puternica. Este suficient sa stam langa o muscata timp de 10-15 minute si ne vom simti odihniti, cu fortele refacute.

                Ficusul – planta benefica pentru energetica omului. Lui I se datoreaza atmosfera placuta si bunastarea din casa. Iritarea si furia dispar tot datorita prezentei ficusului. Asupra persoanelor irascibile au un efect calmant, actioneaza cu blandete, abia perceptibil, calmand accesul de agresivitate. Este important sa fie asezat intr-un loc unde sa nu primeasca direct lumina de la soare.

              Cactusul – ne ajuta sa ne completam energia si in acelasi timp poate inlatura energia negativa. Poate fi amplasat in fata monitorului computerului, preluind o parte din energia negativa.

Amarilia – planta benefica

             Ciubotica cucului  – este ideala pentru echilibrarea energiei, neutralizeaza conflictele si de aceea este bine sa fie amplasata la ferestrele incaperilor unde apar frecvent emotii negative.

             Violetele – nu suporta in casa energiile inferioare, pasiunile exagerate, scandalurile. Nu suporta nici atitudinea prea familiara fata de ele, deci nu are rost sa la mangaiati frunzele catifelate pentru ca se supara si se imbolnavesc. Violetele pot sa ne echilibreze starile emotionale, in schimb se intristeaza ele. Ea este un purificator al spatiului.

               Ciclamaface ordine in energetica locuintei. Deosebit de utila in casele in care locuiesc oameni cu vointa slaba, molatici, “lasa-ma sa te las”. Energetica acestor case este instabila, depinzand de starea de spirit a locuitotilor lor, de persoanele venite in vizita etc. Ciclama unifica fragmentele disparate, razlete, incercand sa creeze un spatiu unitar.

            Azaleea – mentine in casa energetica bunei dispozitii, neutralizand toate enegiile egoiste. Persoanele care au nevoie sa-si suplimenteze energia din afara, trebuie sa aiba neaparat in casa azalee, deoarece ele sunt capabile sa-I “hraneasca” pe oameni cu energie deosebita, creatoare.

                Rozmarinul – inlatura oboseala, frica, anxietatea, panica, astenia.Foarte indicate persoanelor in varsta si femeilor insarcinate. Amelioreaza  toxicoza si irascibiltatea.

             Lianele – izvor nesecat de energie in locuinta. Lianele cer afectiune si nu suporta deloc atitudinea rece, indiferenta fata de ele.

              Papirusul – energia lui este destul de aspra. Este donator dar energia sa este agresiva, de aceea persoanele cu vointa slaba se vor simti abatute, deprimate in prezenta lui.

                Curmalul – ofera si ia energie in egala masura. Persoanele dezechilibrate energetic trebuie sa evite apropierea de aceasta planta. Curmalul nu iubeste animalele de casa si in prezenta acestora se imbolnaveste.

                Lamaiul – este o planta instabila energetic.

Plantele exotice pot fi vampiri energetici. Ex. Monstera deliciosa, absoarbe o cantitate imensa de energie

               Begoniile – sunt plante vampir dar folositoare in special pentru casele in care vine multa lume. Begonia absoarbe ca un aspirator toata energia, iar dupa un timp reda casei doar energia pozitiva.

                                                                   Orhideele, trandafirii, ferigile sunt plante vampiri.

           Trandafirii – ingrijind trandafiri, oamenii isi transfera surplusul energetic asupra lor si de aceea toti cei care se considera donatori pot sa cultive fara grija trandafiri. Persoanelor carora nu le este suficienta propria energie, le sunt contraindicati trandafirii, deoarece le provoaca anxietate si irascibilitate.

Trandafirii nu suporta pisicile dar se inteleg bine cu cainii.

               Feriga – puternic vampir energetic, pentru a se putea dezvolta normal are nevoie de foarte multa energie. Poate sta bine pe televizor absorbindu-I toata energia negativa.

               Chiparosul –desi este un  puternic purificator al aerului nu este indicat sa-l avem in locuintele noastre (considerat in antichitate arborele mortii)

              Tuia – la fel ca si chiparosul planta vampir care plasata in camera unde petreceti mai mult timp, va poate pune viata in pericol.

Este important de retinut ca plantele nu trebuie amplasate in dormitoare, deoarece in timpul noptii absorb oxigen si degaja dioxid de carbon. In plus, noaptea plantele se elibereaza de energia negativa : ciclul lor energetic este programat pe absorbtia diurna a informatiei negative si purificarea nocturna, prin eliminarea energiei negative.

Fireste, nu toate plantele – vampiri intra in categoria celor care trebuie tinute departe de casa. Anumite plante, precum ferigile, ii ajuta pe unii iar altora le pot face rau. Totul depinde de sistemul energetic al fiecarei persoane in parte.

     Lista care contine plantele noastre protectoare, deoarece sub semnul uneia din ele am venit pe lume

Putem aduce in casa planta noastra fara nici o retinere, ea ne va proteja oricum, chiar daca este vampir.

Violeta: 22decembrie – 1ianuarie; 25iunie – 4iulie

Trandafirul: 2-11ianuarie; 5iunie-14iulie

Aloe: 12-24ianuarie; 15-25iulie

Muscata: 25ianuarie – 3februarie; 26iulie – 4august

Tradescantia: 4-8februarie; 5-13august

Ficusul: 9-18februarie; 14-23august

Amarilia: 19-28februarie; 24august-2septembrie

Cactusul: 1-10martie; 3-12septembrie

Azaleea: 11-20martie; 13-22septembrie

Zambila: 22-31martie; 24septembrie-3octombrie

Crypthomeria: 1-10aprilie; 4-13octombrie

Ciclama: 11-20aprilie; 4-13octombrie

Nucul: 21-30aprilie; 24octombrie-2noiembrie

Iasomia: 1-14mai; 3-11noiembrie

Rozmarinul: 15-24mai; 12-21noiembrie

Asparagusul: 25mai-3iunie; 22noiembrie-1decembrie

Portocalul: 14-23iunie; 2-11decembrie

Orhideea: 13-23iunie; 12-21decembrie

Saxifraga: 21martie

Feriga: 24iunie

Lamaiul: 23septembrie

Hortensia: 21 decembrie

                                                                                                         Plante - donatori:

         Ienuparul, Crypthomeria, cactusul Cereus, Crotonul(Codiaeum), Plectranthus, rozmarinul, zambila, aloe, iasomia, saxifraga, nucul.

                                                                                                           Plante vampiri:

             Toate speciile de asparagus, floarea de ceara(Hoya carnosa), filodendronul, clopotelul italian(Campanula isophylla), Tetrastigma voineriana, Saxifraga sarmentosa, voalul miresei (Chlorophyitum comosum), Rhoicissus, portocalul dulce (Citrus sinensis), grapefruitul de apartament (Citrus paradisio), orhideea.

Daca sunteti o fiinta donatoare de energie va puteti inconjura de cele mai dificile plante, de tipul Monstera, pentru ca nu va vor pricinui nici un rau.

Daca sunteti o fiinta vampir-energetic, trebuie sa alegeti doar plantele donatori, celelalte va vor inrautati starea sanatatii.

In cazul in care sunteti neutru si va este suficienta energia pe care o primiti, fara a atenta la energia celorlalti, dar si fara a o darui pe a voastra, este bine sa alegeti plante neutre sau plante –donatori.

Arborii Bonsai  - sant arbusti miniaturali, crescuti fortat in conditii impuse de om, in ghivece speciale.

Un bonsai este benefic in casele dominate de spiritul materialismului, pentru ca el are capacitatea de a abate gandurile de la lumea materiala spre lumea spirituala. Bonsai ii ajuta pe oameni  sa perceapa lumea fina, ii face mai sensibili, le dezvolta intuitia, ii ajuta sa se schimbe, sa-si schimbe conceptia despre lume, iar aceasta este uneori principala cale spre vindecarea trupului si a spiritului.

Energetica  unui bonsai depinde de energetica arborelui: pinul, dafinul, visinul, ficusul va vor hrani cu energia lor, in schimb chiparosul sau portocalul va vor lua energia, desi nu in aceeasi masura ca arborii de dimensiuni normale.

Deosebiti de utili pentru reglarea energeticii casei sunt copaceii bonsai cu forma coroanei, rotunda.

Florile naturale taiate, sunt donatori pana cand incep sa moara. Din acest moment devin vampiri si cu o forta diabolica incep sa absoarba energia casei, de aceea nu pastrati niciodata prea mult florile in vaza.

Florile uscate sunt si ele vampiri dar intr-o masura mai redusa decat cele vestejite.

In general, materia moarta atrage intotdeauna fortele necurate.

                                                                                         Animale

             Care sunt trasaturile unui animal – vampir?

 Vampirismul este pentru ele un fenomen temporar, ele avand capaciatatea de a-si completa energia din natura. Daca animalul dvs. de companie se gudura excesiv pe la picioarele dvs. fara vreun motiv anume, daca va priveste insistent in ochi fara sa clipeasca, sau daca manifesta prea multa agresivitate, provocandu-va emotii negative si iritare, orice comportament inexplicabil al animalului poate fi o manifestare de vampirism.

Pisicile  iau energie de la oameni dar numai cand trebuie si cat trebuie. Este suficient sa va luati pisicuta in brate si sa-I mangaiati blanita moale, ca durerea de cap care v-a chinuit intreaga zi incepe treptat sa va lase. De ce? Pentru ca se normalizeaza presiunea sangelui din cauza careia va durea capul. Pisica este capabila sa absoarba energia de care nu aveti nevoie la un moment dat, determinand vasele sanguine din corpul dumnevoastra sa se ingusteze sau sa se relaxeze, in functie de presiunea arteriala pe care o aveti. Pisicutele de culoare neagra iau cam mult din energetica casei.

                Pisica este un exceptional dispozitiv energo-informational. Ea simte toate neregulile din organismul omului, dar nu “trateaza” pentru ca ar sti cum sa-si ajute stapanii, ci din cu totul alte motive. Dereglarile din organismul uman, durerile, sunt cauzate de modificarile potentialului energetic  intr-o anumita regiune a corpului si aceste modificari sunt percepute foarte bine de catre pisici. Pisica este singurul mamifer care, pentru a trai, are mereu nevoie de o anumita cantitate de energie negativa. Nu se poate sa nu fi observat si dumneavoastra ca pisicilor le place sa stea pe televizor, frigider, computer, masini de spalat in functiune, adica pe aparatura ce iradiaza in mediul inconjurator oscilatii electromagnetice negative. Cu cat mai mare este nivelul acestor oscilatii, cu atat mai fericita este pisica.

Omul, dimpotriva, pentru a se insanatosi, trebuie sa scape de energia negativa si sa-si normalizeze astfel sistemul energetic. Pisica cand simte ca o anumita portiune a corpului omului este incarcata negativ, se duce si se aseaza exact pe locul bolnav, se instaleaza comod si incepe sa se “incarce”. Inainte de a se aseza, unele pisici framanta cu labutele locul, pregatindu-si culcusul, iar acest masaj este si el foarte folositor pentru om.Cand burtica pufoasa si calda a pisicii se lipeste de locul bolnav, omul beneficiaza in egala masura si de termoterapie. Pisica ramane pe locul bolnav pana ce nu mai are ce lua de acolo. Daca energia negativa s-a epuizat sau daca pisica se simte “satula”, ea se ridica si pleaca.

Orice pisica va va normaliza presiunea arteriala, se va lupta cu afectiunile cardio-vasculare, daca nu sunt de origine organica, va vindeca gripa, angina, racelile, contuziile, cefaleea, insomnia, procesele inflamatoare din tesuturi si limfa, va va alina suferintele in crizele de ficat si de stomac. Nu trebuie sa retineti pisica daca ea vrea sa plece. Inseamna ca nu este gata sa “lucreze”, sau ca a facut déjà tot ce era necesar.

 

                 Cainii sunt donatori de energie. Ei nu va iau energia negativa dar va suplimenteaza energia pozitiva. Cainii sunt ca niste acumulatori vii care pe masura ce dau din energia lor, se incarca imediat cu alta, noua.

Cateii de culoare neagra nu influenteaza energetica casei pentru ca ei sunt donatori de energie.

Pentru caini viata fara miscare nu este viata. Procesele metabolice decurg foarte rapid in organismul lor, cainii trebuie sa aiba tot timpul o ocupatie, fie si numai alergatul dupa propria coada. Au nevoie, mai mult decat oricare alte animale, sa comunice in permanenta cu oamenii. Un caine lasat singur in apartament mai mult timp, se simte parasit si, daca I s-ar permite, nu s-ar indeparta niciodata de stapan.

Cainele cedeaza bucuros din energia sa, el este gata sa-I dea stapanului sau toate fortele sale, fara sa aiba de suferit din aceasta cauza, fara sa se simta epuizat sau slabit, pentru ca este capabil sa-si restabileasca imediat echilibrul energetic. Iritarea, nervozitatea cainelui Il impiedica sa doneze energie. Cainii nervosi, prost educati de stapanii lor, nu sunt capabili sa ajute, ci mai degraba fac rau. Energia lor vine in fascicole, haotic, procesul raspandirii energiei prin corpul uman are loc la intamplare, unele regiuni fiind suprasaturate, altele, dezavantajate. Rezultatul este varianta cea mai grava a dezechilibrului energetic. Un caine bolnav este ca un om bolnav, nu doneaza ci ia energie sau, in cel mai bun caz, doneaza, dar incomplet. Orice modificare survenita in psihicul unui caine este semnul unei boli.

Daca aveti un tonus scazut, sunteti obosit, somnolent, dar nu sunteti racit, nu aveti dureri si nici vreo inflamatie oarecare, atunci aveti nevoie de caine, nu de pisica.

                  Daca dupa “tratamentul” pisicii va tiuie urechile, aveti ameteli si sunteti somnolent, chemati cainele.

Pentru un om bolnav, ideal ar fi sa aiba si pisica si catel. Daca pisica este capabila sa anihileze procesele inflamatoare, sa inlature durerea, surescitarea, sa normalizeze  presiunea arteriala, cainele il ajuta pe om sa-si refaca puterile si sa-si ridice tonusul vital. Cand in casa exista si caine si pisica, ei ‘lucreaza” impreuna. Pisica isi ofera prima serviciile iar apoi intra in scena si cainele.

Cantitatea cea mai mare de energie o doneaza animalele roscate, in timp ce animalele cu cu blana de culoarea nisipului sau galben-crem, tonifica energetica stapanilor.

Culoarea cenusiu-albastruie linisteste, neutralizand izbucnirile emotionale.

Albul poate fi considerat culoarea ideala.

Animalele si plantele reprezinta ambianta care-I este necesara omului pentru o viata completa. Ele ne sunt cu mult mai necesare decat alimentatia rationala sau efortul fizic, pentru ca doar ele sunt capabile sa asigure distribuirea corecta a energiei intr-un spatiu de locuit.

Casa unde traiesc in armonie oameni, animale si plante, este ocolita de nenorociri, pentru ca aici se creeaza si un intreg sistem energetic benefic, care se autoregleaza in permanenta.

Problema este ca oamenii incearca sa organizeze viata animalelor ca si cum aceastea ar  fi tot oameni. Ei nu inteleg necesitatile animalelor de companie si, desi fara rele intentii, le afecteaza negativ viata.

Animalele comunica intre ele cu ajutorul imaginilor. Toate animalele poseda, intr-o masura mai mare sau mai mica acest dar pe care noi il numim telepatie. Copiii sub sapte ani inteleg cel mai bine animalele pentru ca pana la aceasta varsta constientul si subconstientul lor ( in plan energetic – campul astral si campul mental) nu sunt atat de bine separate ca la adulti. Copiii au o gandire imaginativa, de aceea pot lesne prelua imaginile formate in creierul animalelor. In cazul copiilor peste 7ani, constientul si subconstientul lor sunt déjà net separate, ei incep sa gandeasca utilizand categorii abstracte, la fel ca adultii. Ei trebuie sa invete la fel ca oamenii mari sa inteleaga animalele. De asemeni, la varste mai mari de sapte ani incepe sa se manifeste agresivitatea copilului.

Padurea este un mare stabilizator al energeticii noastre. O ora petrecuta in padure echivaleaza, ca grad de eficacitate, cu o luna de fizioterapie la policlinica.

Stramosii nostri stiau sa-si aleaga un loc benefic pentru construirea locuintei. Se considera ca daca pe locul respectiv nu se culca vaca sau cainele, nu era bine sa construiesti pe el. Abundenta cuiburilor de soareci era considerata un semn foarte bun, de asemeni  abundenta cuiburilor de pasari.

Mamiferele si pasarile sunt in marea lor majoritate, donatori de energie.

Prezenta serpilor, broastelor, sopirlelor, insectelor era considerata un semn rau. Toti amfibienii si reptilele, gandacii si fluturii sunt vampiri deci se simt bine in locuri cu un camp electromagnetic instabil.

Pestii , de asemeni inghit energie – preluind energia negativa, pestii creeaza un camp energetic  benefic.

                                                                                                                 Casa

Din ce este compus campul energetic al familiei noastre? Din locul pe care este amplasata casa, care se hraneste cu energia emanata din adancurile pamantului, din energetica materialelor folosite la constructia casei, din energia membrilor familiei si ale animalelor de companie. Pentru ca fiecare dintre noi sa se simta bine in propria casa, trebuie sa aiba suficienta energie vitala, iar aceasta energie sa fie corect distribuita. Animalele de casa mentin energetica locuintei la nivelul care ne este necesar noua, oamenilor.

Fortele necurate sunt atrase de resturile de mancare, in special carnea alterata si, daca ati lasat peste noapte pe masa, in chiuveta sau chiar in cosul de gunoi firimituri, resturi de mancare, sa stiti ca se vor delecta cu ele nu numai mustele si gandacii de bucatarie ci si alte creaturi, din alta lume. De aceea pastrati-va intotdeauna vasele curate, daca nu vreti ca aceste creaturi sa se stabileasca in casa voastra sau, si mai rau, in corpul dumneavoastra, tulburandu-va astfel echilibrul energetic.

Pentru  a ne proteja pe noi si casa noastra de invazia entitatilor negative trebuie sa fim mereu curati si sa ne mentinem curata locuinta.

                                                                                                                Sfaturi:

Incercati sa va tundeti macar o data pe luna (urmariti fazele lunii) deoarece in varful firelor de par se acumuleaza murdaria energetica, de care nu veti reusi sa scapati doar spalandu-va pe cap. Aruncati imediat parul tuns sau, si mai bine, ardeti-l.

Stergeti des oglinzile din casa, deoarece prin ele iese energia negativa.

Mobilierul dumneavoastra poate sa se comporte ca un vampir, mai ales daca este din lemn masiv. Inainte de a achizitiona o piesa de mobilier, interesati-va din ce lemn este facuta si in nici un caz nu va puneti  in dormitor o comoda sau un sifonier din lemn de plop tremurator, ulm, salcie sau stejar! Sau, si mai rau, din lemn de culoare neagra, dupa moda din ultimii ani. Acesti arbori sunt vampiri si in timpul noptii va vor fura toata energia, astfel incat dimineata va veti trezi cu dureri de cap si suparati pe toata lumea.

Mobila din lemn de mesteacan, tei sau fag este foarte potrivita pentru odihna.

Mobila din lemn de pin poate degaja in timp uleiuri eterice, ceea ce nu este benefic pentru unele persoane.

Mobila de culoare neagra absoarbe prea multa energie iar cea alba aminteste de un salon intr-un spital.

Din punct de vedere energetic cea mai potrivita este mobila maro-deschis.

Pot sa absoarba energie si alte obiecte din casa? Da. Cel mai bine fac acest lucru scoicile marine, ramurelele de corali, buchetelele de flori uscate. Pentru ca sunt tesuturi moarte. Si vesela din portelan de proasta calitate, statuetele si bibelourile din os ne sorb energia; de asemeni, coarnele de cerb de pe pereti, blana de urs de pe podea, functioneaza ca aspiratoare de energie.

De asemeni, cartile pe care nu le atinge nimeni cu anii, nici macar pentru a le scutura de praf; lucrurile vechi, depozitate si uitate in cutii sau geamantane sunt si ele vampiri. Sfatul meu este sa faceti macar de doua ori pe an curatenie generala in casa si sa aruncati fara regrete toate vechiturile. Incercati  de asemeni sa nu luati de la nimeni nici un fel de lucruri folosite, chiar daca va sunt oferite de oameni cumsecade la prima vedere. Aceste lucruri vor aduce in casa dumneavoastra o energie straina, cel mai adesea negativa.

Cei ce au in casa soba sau semineu vor avea energetica locuintei corecta si stabila, deoarece focul este un foarte bun corector al energiei, flacarile sale mistuind orice energie negativa. Este suficient sa faceti focul chiar si o singura data pe saptamana.

In general, impotriva vampirilor sunt foarte eficiente trei tipuri de purificare : prin foc, apa si lumina solara.

Purificarea cu ajutorul apei: este obligatoriu sa faceti zilnic un dus sau o baie in cada in timpul careia sa va cufundati cu totul in apa timp de o secunda. Apa va lua cu sine toata energia negativa.

Lumina soarelui este si ea un minunat donator de energie.

Daca vreti sa umpleti casa de energie solara, aveti grija ca ferestrele sa fie curate, spalati des perdelele deoarece prin ele iese energia malefica din casa si patrunde energia benefica, asa ca dati-i posibilitatea sa circule libera, fara obstacole.

Teodora Paunescu Tuca - Cate daruri minunate.mp3

CEAIURI ANTICANCERIGENE

amestecate in parti egale

 

1.            Busuioc                                                                                Basil

2.            Anason (seminte)                                                               Anise (seeds)

3.            Menta                                                                                     Peppermint

4.            Valeriana                                                                              Valerian

5.            Chimen (seminte)                                                               Caraway (seeds)

6.            Levantica                                                                              Lavender (Lavandula)

7.            Nuc (frunze uscate si coaja verde de la nuca)           Nut-tree (dried leafs and green knobs)

8.            Chaparal Leaf (Larrea tridentata) http://www.herbalhealer.com/bulk-A-C.html

9.            Pau D' Arco Bark (Tabebuia impetiginosa) http://www.herbalhealer.com/bulk-I-P.html

Se beau minimum 2 cani mari dimineata (1 litru) + 2 cani mari seara (1 litru) - infuzie.

 

 CEAIURI ANTIFUMAT

amestecate in parti egale

  1. Pedicuta - Herba Lycopodii
  2. Sunatoare - Herba Hipericii
  3. Fructe de Catina - Fructus Hippophae
  4. Frunze de Leurda - Folium Alii ursinii
  5. Radacina de Obligeana - Radix Calami
  6. Frunze de Busuiocul Cerbilor - Folium Menthae
  7. Frunze de Salvie - Folium Salviae

Se beau 2 litri pe tot parcursul zilei – infuzie.

In toate ceaiurile se recomanda a se pune miere zaharisita si lamaie. 

BORŞ DE CASĂ 

Ca sa faci bors ai nevoie de huste (drojdia de la bors). Daca nu ai de unde sa iei huste, faci primul bors cu drojdie de bere si opresti huste de acolo. S-ar putea sa ti se para ca primul bors are un usor gust de drojdie bere. Nu-l folosi daca nu-ti place, dar opreste de acolo un pahar de huste.
Si acum, reteta:
- 500 g tarate de grau

- 300 g malai

- un pahar de huste (prima data 2o g drojdie de bere)

- o lamaie taiata in doua

- 2-3 felii paine neagra

- frunze de visin

- leustean
Ai nevoie de un vas de lut sau de un borcan de sticla de 5-6 litri.

Pui taratele de grau si malaiul, adaugi hustele sau drojdia, torni apa fierbinte pana umpli vasul (daca este de sticla nu uita sa pui dedesubt cutite, ca sa nu plesneasca borcanul).

Pui frunze de visin si leustean, acoperi cu un tifon, pastrezi la cald (bucatarie).

In 2-3 zile este gata. Tragi in sticle cand este acrisor si pui la rece. Opresti huste!


UTIL

Noi toti avem prea multa aciditate in corp.

Hrana pe care o consumam arde impreuna cu oxigenul din celule pentru a produce energie. Dupa ardere, hrana se transforma in reziduuri acide, iar celulele le depoziteaza in circuitul sanguin. Corpul nostru elimina aceste reziduuri prin urina, respiratie si transpiratie, restul fiind depozitate de-a lungul vaselor de sange si tesuturi.

Pentru a putea trai sanatosi, sangele si celulele noastre trebuie sa fie usor alcaline (sangele are pH-ul de 7,35).

Pentru a-si pastra alcalinitatea, organismul nostru face o mica "scamatorie", prin care converteste reziduurile acide din sange in reziduuri acide solide. Corpul poate mentine aceste reziduuri nediluate, le poate stoca pe o perioada nedeterminata, neafectand pH-ul in restul corpului.

Asa ca le stocheaza  intr-o gramada de locuri si moduri, inclusiv in grasime.

Ingrasarea poate fi  rezultatul necesitatii reziduurilor acide de a avea un mediu de stocare.

Concluzie: prima data suntem acizi si apoi apare grasimea.

                 Exemple ale reziduurilor acide solide in corpul nostru: colesterol, acizi grasi, acid uric, pietre la rinichi, bila, urati, sulfati si fosfati. Acumularea acestor reziduuri acide solide declanseaza procesul imbatranirii, prin influenta nefasta avuta la replicarea celulara.

Formula chimica pentru colesterol si acizii grasi rezida din arderea incompleta a carbohidratilor (colesterolul si acizii grasi sunt rezultatul consumului de paste si paine).

Acidul uric si amoniacul provin de la toate tipurile de carne.

Acidul fosforic provine de la cereale (cum ar fi orezul) si bauturi tip cola.

Acidul sulfuric provine de la galbenusul de ou.

Acizii sulfuric si fosforic sunt otravitori. Ei trebuie neutralizati de minerale alcaline, inainte sa devina ceva benign. In absenta unei cantitati suficiente de minerale alcaline in dieta noastra, corpul nu are de ales si va fura calciul din oase, neutralizand acesti acizi, transformandu-i in sulfati, fosfati si urati; asa apare, in timp, osteoporoza.

Una dintre marile probleme ale reziduurilor acide este ca ingroasa sangele si blocheaza capilarele. Din aceasta cauza, multe persoane sufera de hipertensiune arteriala. 

In functie de locul in organism unde sunt  stocate reziduurile acide, circulatia sangelui in acea zona este slaba si este posibil ca un organ vital sa primeasca insuficient sange, devenind  disfunctional.

Multe boli degenerative sunt rezultatul proastei circulatii. Un exemplu tipic este diabetul, care este cauzat de acumularile acide in jurul pancreasului.

Celulele canceroase sunt acide, in timp ce celulele sanatoase sunt alcaline. Celulele normale nu pot supravietui in apropierea zonelor cu acumulari de reziduuri acide. Oricum, anumite persoane au gene puternice, care sufera mutatii pentru a supravietui in mediu acid. Asa se dezvolta celulele canceroase. Atata timp cat mediul ramane acid, cancerul va reapare dupa o operatie de extirpare a celulelor canceroase. Oncologistii cu experienta cresc alcalinitatea pacientilor, inainte de operatie.

Reziduurile acide din interiorul vaselor de sange sunt foarte periculoase, putand duce la infundarea capilarelor din zona creierului. Corpul nostru lipeste aceste reziduuri de peretii vaselor de sange, dar in cazul unor eforturi mari, cand  presiunea creste, aceste reziduuri se pot dezlipi si bloca vasele capilare din zona creierului provocand accidente cerebrale.

                                                             Alcalinul neutralizeaza acidul

Apa alcalina neutralizeaza reziduurile acide din corpul omenesc si le lichefiaza pentru a fi eliminate de catre  rinichi.

Un exemplu care ne ajuta sa intelegem acest lucru ar fi grasimea de pe maini, dupa ce spalam carnea. Aceasta grasime nu poate fi indepartata cu apa de la robinet. Avem nevoie de un sapun pentru a lichefia grasimea si a ne curata pielea. Grasimea este acida si sapunul este alcalin. Ne spalam corpul la exterior, indepartand  murdaria, dar neglijam murdaria din interior.

In functie de fiecare organism, noi stocam reziduurile acide in mod diferit. Simptomele bolilor se manifesta in functie de locul unde sunt stocate reziduurile. Cand vom intelege ca bolile degenerative ale adultilor sunt cauzate de acumularile de deseuri acide, nu va mai fi nici un  mister ca utilizarea apei alcaline ionizate ne imbunatateste sanatatea (de unde si curele cu argila).

Pentru a duce o viata lunga si sanatoasa, mai intai trebuie sa eliminam deseurile acide din corpul nostru. Cel mai bun si usor mod de a scapa de aceste deseuri acide este sa le lichefiem si sa le  neutralizam cu apa alcalina. Prin eliminarea particulelor reziduurilor acide din sange, eliminam riscul imbolnavirilor. 

Apa alcalina nu are valoare nutritionala sau de medicament, dar are uimitoarea capacitate de a neutraliza si lichefia deseurile acide, pentru a putea fi eliminate din organism, pastrand alcalinitatea acestuia - deci sanatatea si starea de bine.

                                                                    BEŢI APA PE STOMACUL GOL!

             În Japonia zilelor nostre este foarte popular obiceiul de a bea apa imediat dupa trezire in fiecare dimineata. Mai mult, testele cercetatorilor au demonstrat valoarea acestui obicei.

                                                                         METODA DE  TRATAMENT

Obtineti apa alcalina ionizata prin adaugarea in apa plata a unui praf de argila alba si prin stocarea lichidului obtinut intr-un vas de argint curat, fara oxizi la interior.

1. Dimineata, imediat dupa trezire, inainte de a va spala pe dinti, beti 4 x 160 ml apa.

2. Spalati-va pe dinti dar nu mancati si nu beti nimic 45  minute.

3. Dupa 45 minute puteti bea si manca  normal.

4. Dupa 15 minute de la micul dejun, pranz sau cina nu mancati si nu beti nimic 2 ore.

5. Cei care sunt batrani sau bolnavi si nu pot bea 4 pahare cu apa pot incepe prin a bea apa mai putina si sa creasca gradual pana la 4 pahare la trezire.

Este placut sa bei o ceasca cu o bautura rece dupa o masa. Apa rece va solidifica mancarurile uleioase pe care tocmai le-ati consumat. Va incetini digestia. Va depune un strat pe  intestine. Foarte curand, acesta se poate transforma in grasime si conduce la  cancer.

Este cel mai indicat sa beti ceai fierbinte dupa masa.

                                                   O notă importantă despre atacurile de inimă:

               Femeile ar trebui sa stie ca nu fiecare  simptom de atac de inima va fi durerea in mana  stanga. Fiti atente la durerile intense in maxilar. S-ar putea sa nu ai niciodata prima data durere in piept, in timpul unui atac de inima. Greata si transpiratul intens sunt si ele simptome obisnuite. 60% din persoanele care au atac de inima in timp ce dorm, nu se trezesc. Durerea in maxilar va poate trezi dintr-un somn adanc.

                                                                         Sfaturi de final:

               Deveniti lacto-vegetarieni si eliminati din viata voastra carnea de orice tip, zaharul rafinat (inlocuiti-l cu un amestec din 98% miere naturala + 2% praf de scortisoara), sarea, alcoolul, cafeaua & tigarile (ajutati-va adaugand in ceaiurile anticancerigene tinctura de guarana dimineata si tinctura de ginko biloba seara), produsele de tip fast-food si cele pline de E-uri (conservanti, coloranti, afanatori etc).

http://www.drnatura.ro/produs.php - o data pe an este indicat sa tineti 1 luna de Colonix urmata de 1 luna de Toxinout

http://www.pcfarm.ro/produs/565/Septomicon - pentru igiena intima a doamnelor si evitarea cancerului de col

http://www.pcfarm.ro/produs/285/INSUVEG - regleaza bine diabetul incipient

 

 DETOXIFIERE RAPIDA OSHAWA IN 14 ZILE

 

                                                                              Ceaiuri:

- coada calului

- coada soricelului 

- sanziene

- urzica vie (e acelasi lucru cu urzica)

- salvie

2 l apa, 4 linguri din amestec, 15 minute infuzie

 

                                                                                 Tincturi:

- mesteacan = 50 picaturi / zi

- urzica = 50 picaturi / zi

- salvie = 50 picaturi / zi

- traista ciobanului = 100 picaturi / zi

Ideal, se iau la intervale de timp egale (din 2 in 2 ore) dar se poate si inainte de fiecare masa, pastrand doza zilnica.

 

                                                                                 Mâncare:

- 1 parte grau integral (nu arpacas)

- 1 parte orez integral

- 7 parti apa plata

- sare gema in cantitate minima (daca poti fara cu atat mai bine)

- se fierb

Se mananca cat vrei si cand poti in intervalul orar 06 – 20.

In fiecare dimineata, la prima ora trebuie tinut in gura ulei de masline presat la rece timp de 15 minute (se scuipa in vasul de WC).

CURA DE ALIMENTE YANG

cereale yang:             **         hrisca

                                    *           orez, grau, mei

fructe yang:               ***        polen

                                    **         mere, nuci

                                   *            stafide

legume yang:             ***        ginseng, seminte de floarea soarelui

                                    **         morcov, seminte de dovleac

                                   *            varza, praz, naut, ceapa, nap, patrunjel

ceaiuri yang:              **         busuioc

                                   *            musetel, rozmarin, pelin, cimbrisor, cimbru

condimente yang:     **         sofran, busuioc

*           patrunjel, salvie, hrean, scortisoara, marar, anason, cimbru, ceapa                           

 regim Oshawa:         I.          hrisca, grau, orez, mei

                                    II.         mere

 

IMPORTANT ESTE SA SE MANINCE NEAPARAT MACAR 1 – 2 MERE PE ZI.

HRISCA E DEASEMENEA FOARTE BUNA SI NU NECESITA FIERBERE, SE POATE FOLOSI DOAR MUIATA CAM 1 ORA INAITE DE MASA. MERGE LA ORICE SALATA DE VARZA SI MORCOVI. SE GASESTE LA PLAFAR.

DE ASEMENE E IMPORTANT SA SE DIVERSIFICE  ZILNIC MENIUL, SA NU FIE ZI IN CARE SE MANANCA NUMAI LEGUME.

CEAIURI IMPOTRIVA ALCOOLISMULUI

              În timpul "tratamentului", trebuie sa se evite consumul de alimente sarate, mezeluri, vanat si condimente.

1. Ceai de citrice si patrunjel. Se fierb intr-un litru de apa 90 g patrunjel, 1 g coaja de grepfruit uscata recent si 5 g coaja de portocala. Aceste ingrediente se fierb pana cand lichidul scade la jumatate. Ceaiul acesta se indulceste cu miere si se pastreaza la rece. Se administreaza in fiecare dimineata, pe stomacul gol, cate o lingurita. Trebuie sa mentionam ca tratamentul va fi urmat mai multe luni (2-3), putand da rezultate excelente.

2. Infuzie tonica. In prepararea acestui remediu vom folosi o combinatie de frunze de menta, coada soricelului, fructe de catina alba, fructe de coriandru si petale de trandafir - in parti egale. Din aceste ceaiuri (din frunze si fructe), pe care le amestecam foarte bine, vom folosi cate 3 linguri pe zi. Mai exact, peste fiecare lingura de ceai vom turna cate o cana de apa fiarta. Acoperim bine vasul, timp de 10 minute. Fiecare cana va fi bauta cu o ora inainte de fiecare masa principala.

3. Tinctura de ardei iute poate fi un remediu foarte folositor pentru persoanele care vor sa scape de patima alcoolului si care nu au probleme cu stomacul. Iata cum se prepara: punem la macerat 400 g ardei iute (rosu de preferinta) in 200 ml alcool. Dupa 8 zile filtram acest amestec. Se administreaza cate 20 picaturi dimineata si 20 picaturi la pranz, dizolvate in ceai de anghinare. Dupa primele 10 zile scade apetitul pentru consumul de alcool.

4. "Cocteil" realizat prin amestecul unor plante, in parti egale: galbenele, sunatoare, tei, musetel, tintaura. O lingura din acest amestec il punem intr-un ibric de 250 ml apa clocotita. Infuzia se acopera timp de 10 minute si se strecoara. Prima cana va fi bauta dimineata, pe stomacul gol. Alte doua cani vor fi baute inaintea mesei de pranz si a cinei. Bolnavul va remarca in scurt timp ca nu mai este insetat de alcool, si, mai mult, nu va mai avea probleme cu stomacul - arsuri, balonari etc. 

DETOXIFIERE CU CRUDITATI – VALERIU POPA

La trezire:

  • 1 lingura de ulei de masline se agita bine prin gura 10 – 15 minute si se scuipa in vasul WC
  • se clateste bine gura cu apa sarata calda (1 lingura sare la un ibric de apa)
  • se mesteca o lingurita de malai cu sare (4 linguri malai + 1 lingura sare) 10 – 15 minute si se scuipa in vasul WC
  • se clateste bine gura cu apa sarata calda (1 lingura sare la un ibric de apa)
  • se curata bine limba cu o periuta speciala pentru limba.

Apa de zarzavat:

  • la 1 litru de apa alcalina ionizata
  • 1 morcov
  • 1/2 radacina patrunjel
  • 1 telina
  • 1/8 ceapa
  • 1 pastarnac
  • se lasa 24 de ore la rece acoperit cu folie plastic alimentar
  • se strecoara si se bea cu inghitituri mici
  • pana la ora 11 nu se mananca

Masa de la ora 11:

  • 4 linguri de orez integral spalat
  • 1 litru ceai de salvie
  • se inghite orezul cu ceai (ca pastilele)

Masa de la ora 13:

  • salata de cruditati & ulei de masline presat la rece (extra virgin)
  • paine neagra sau graham
  • mamaliga cu usturoi
  • branza dietetica
  • fasole pastai verde, telina, nuci, alune de padure (netratate)
  • bors de legume crude cu orez (se taie legumele in bucatele mici si se lasa la temperatura camerei 2 ore in farfuria cu bors nefiert, apoi se acopera cu folie alimentara si se tin la rece inca 6 ore)
Cina inainte de ora 19:
  • legume, fructe
  • iaurt

Ceai de noapte buna:

  • 4 mere ionatane se curata de coaja gros
  • se fierbe 1/2 litru de apa distilata intr-un ibric acoperit
  • se lasa cojile taiate la infuzat in ibricul acoperit
  • se bea cald indulcit cu 1 lingurita miere de albine

Interzis consumul de alcool, tutun, cafea, condimente, sare, ape minerale, bauturi cu sau fara gaz.

Trebuie consumat zilnic minim 5 – 6 litri de lichid.

CIORBA DE LEGUME – iarna

  • oala de 5 litri
  • se pun la fiert 3 litri apa
  • in acest timp se curata (pastrand ordinea), taie marunt si se pune in apa:
    • 1 ceapa
    • 1 morcov
    • 1 pastarnac
    • 1 patrunjel
    • 1 telina
    • 2 dovlecei mici sau 2 cartofi mici sau o mana de fasole verde pastai
    • 1 ardei gras
    • 4 rosii medii date prin razatoarea mare
  • se lasa la fiert cu flacara mica circa 30 minute, timp in care se taie verdeata (patraunjel, marar, leustean)
  • se fierbe separat ½ litru de bors pana ce da in 2-3 clocote si se adauga la ciorba de pe foc
  • se bate un ou intr-o farfurie adanca si se toarna amestecandu-se cu furculita din ciorba si se toarna la final continutul in oala de bors cu legume, amestecand permanent cu o lingura
  • la final, se pune verdeata, se ia de pe foc si se acopera
  • daca se acreste cu lamaie, se pun la fiert initial 3,5 litri apa si se toarna la final zeama a 2 lamai mari stoarse

CIORBA DE LEGUME – vara

·         implica aceleasi ingrediente, doar ca portia este pentru 1 persoana intr-un recipient adecvat (nu aluminiu) si nu se fierbe (legumele se taie cat mai mic, se lasa 2 ore in bors de casa acoperite cu plastic alimentar la temperatura camerei + 6 ore la frigider).

 
Make a Free Website with Yola.